Οριστικά εκτός προγράμματος f-35 η Τουρκία

Μοιραστείτε το

Οριστικά εκτός προγράμματος f-35 η Τουρκία! Οι ΗΠΑ υπέγραψαν νέο μνημόνιο κατανόησης (MoU) με οκτώ χώρες για το πρόγραμμα του αεροσκάφους. Το νέο μνημόνιο υπογράφτηκε από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Δανία και τη Νορβηγία αφήνοντας έτσι εκτός τον ένατο εταίρο, την Τουρκία ειδοποιώντας την επίσημα ότι απομακρύνεται από το πρόγραμμα παραγωγής λόγω της εμμονής της τελευταίας να προμηθευτεί το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε παραγγείλει πάνω από 100 αεροσκάφη που θα άλλαζαν τις ισορροπίες στο Αιγαίο λόγω των χαρακτηριστικών stealth που διαθέτουν. Εκτός της αποβολής της από το πρόγραμμα των f-35,  τα f-16 που διαθέτει η Τουρκία δεν θα εκσυγχρονιστούν με αμερικάνικα απάρτια και θα είναι κατώτερα των εκσυχρονισμένων f-16 viper της Πολεμικής μας Αεροπορίας  ενώ και η έλευση των Rafale με τους πυραύλους meteor θα αλλάξει άρδην το σκηνικό στο Αιγαίο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ John Biden ακόμα δεν έχει τηλεφωνήσει στον Τούρκο πρόεδρο και συνεχίζει την πολιτική των κυρώσεων όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο ενώ μάλλον επίκειται και από τις ΗΠΑ η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

 


Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!